ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΠΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ 8Η ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ

Περισσότερες από 25,000 εργαζόμενες θα επισκεφθεί η ΠΕΟ αυτές τις μέρες

 

 

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΠΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ 8Η ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ

Περισσότερες από 25,000 εργαζόμενες θα επισκεφθεί η ΠΕΟ αυτές τις μέρες

Ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα 5 Μαρτίου η μεγάλη παγκύπρια εκστρατεία του Γραφείου Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων της ΠΕΟ με σύνθημα «Οργάνωσης και αγώνα των γυναικών για ισότητα στην εργασία και στην κοινωνία».


Η εκστρατεία θα ολοκληρωθεί στις 9 Μαρτίου με εκατοντάδες επαφές και δεκάδες Γενικές Συνελεύσεις σε τόπους δουλειάς στη διάρκεια των οποίων το μήνυμα της επετείου θα μεταφερθεί σε 25,000 και πλέον εργαζόμενες.


Στόχος της φετινής εκστρατείας είναι να ενημερωθούν οι εργαζόμενες πως μέσα στις δύσκολες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες τις οποίες βιώνουν οι εργαζόμενοι και οι ευάλωτες ομάδες πληθυσμού η Συνδικαλιστική οργάνωση και ο αγώνας των γυναικών είναι τα κύρια μέσα ώστε να επιτευχθεί ισότητα στην εργασία και στην κοινωνία.


Στις προτεραιότητες του Συνδικαλιστικού Κινήματος της ΠΕΟ είναι η απορρύθμιση της εργασίας, το ψηλό ποσοστό ανεργίας, η ανεπάρκεια της δημόσιας κοινωνικής πολιτικής και η στασιμότητα στον τομέα της ισότητας.


Με αφορμή την επέτειο της 8ης του Μάρτη το Γραφείο Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων της ΠΕΟ θα προσφέρει στις εργαζόμενες το καθιερωμένο γαρύφαλλο και συμβολική κάρτα αφιερωμένη στους διαχρονικούς αγώνες της ΠΕΟ και των εργαζόμενων γυναικών.


Στη διάρκεια της εκστρατείας θα πραγματοποιηθούν επαρχιακές εκδηλώσεις των Γραφείων Γυναικών ΠΕΟ Λεμεσού και Λάρνακας, συναντήσεις και κοινές επισκέψεις σε χώρους εργασίας με το αντίστοιχο Τμήμα της Τ/κ Συνδικαλιστικής Οργάνωσης DEV-IS και θα ζητηθεί συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας στη διάρκεια της οποίας θα κατατεθεί υπόμνημα με τα αιτήματα και τις θέσεις του Γραφείου Γυναικών της ΠΕΟ. Οι επαρχιακές εκδηλώσεις στη Λάρνακα και στη Λεμεσό θα πραγματοποιηθούν στις 11 Μαρτίου.


Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων θα αποτελέσει η μαζική πορεία γυναικών που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία στις 10 Μαρτίου σε συνεργασία με την ΠΟΓΟ.

                

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ