ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΥΞΚΑ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ

2 Φεβρουαρίου 2022

Κυρία Ζέτα Αιμιλιανίδου
Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας
και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Λευκωσία

Θέμα : Προβλήματα που παρουσιάζονται σε μεγάλη μερίδα εργαζομένων της ξενοδοχειακής βιομηχανίας

Κυρία Υπουργέ,
Μια μεγάλη μερίδα εργαζομένων στην ξενοδοχειακή βιομηχανία βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση με αλυσιδωτές κοινωνικές επιπτώσεις για τους ίδιους και τις οικογένειες τους.
Λόγω της πανδημίας ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων στην ξενοδοχειακή βιομηχανία ζούσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα με επιδόματα και όταν άνοιξε η βιομηχανία εργάστηκαν ελάχιστα με αποτέλεσμα, ενώ έχουν εγγραφεί άνεργοι να μην πληρούν τις προϋποθέσεις του Νόμου Περί Κοινωνικών Ασφαλίσεων για να λάβουν ανεργιακό επίδομα.
Αυτοί οι εργαζόμενοι παραμένουν από τον Νοέμβριο χωρίς εισοδήματα, αδυνατώντας να καλύψουν βασικές οικογενειακές ανάγκες.
Κυρία Υπουργέ,
Ζητούμε άμεσα την παρέμβαση σας για επίλυση των πιο πάνω απαιτώντας:
α) Την ένταξη και αυτής ομάδας των Εργαζομένων, που ανέρχονται σε εκατοντάδες, στις ρυθμίσεις που έγιναν με το διάταγμα που εκδώσατε για καταβολή του ανεργιακού επιδόματος λόγω της αναστολής εργασιών για την χειμερινή περίοδο.
β) Την επίσπευση της διαδικασίας για πληρωμή των επιδομάτων όλων των εργαζομένων αφού παρατηρείτε σημαντική καθυστέρηση. Θα πρέπει να γίνουν οι αναγκαίες ρυθμίσεις για καταβολή των επιδομάτων κάθε τέλος του μήνα.
Αναμένομε ότι θα δείτε θετικά τα αιτήματα μας.

Με εκτίμηση

Νεόφυτος Ττιμινής
Γενικός Γραμματέας ΣΥΞΚΑ- ΠΕΟ

 

{gallery}/photos/2022/diamartiriaSYXKA02022022{/gallery}

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ