Αποπληρωμή του τεράστιου χρέους του κράτους στο ΤΚΑ απαιτούν οι συνταξιούχοι

Οι συνταξιούχοι μέλη της ΕΚΥΣΥ στην Αθηαίνου ζητούν από την κυβέρνηση σεβασμό και επίλυση των πάρα πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, ιδιαίτερα τη λήψη μέτρων και παραχώρηση αντισταθμιστικών παροχών για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Οι συνταξιούχοι πραγματοποίησαν Συνέλευση στις 9 Απριλίου της οποίας προήδρευσε ο Γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης βετεράνος συνδικαλιστής Σταύρος Κασούμης καταθέτοντας και έκθεση για τη δράση της τοπικής του οργάνωσης για το 2023.

Ενημέρωση για τη δράση της ΕΚΥΣΥ και τις καθημερινές της προσπάθειες για επίλυση των πολλών και χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι έκανε ο Γ.Γ. της Οργάνωσης Κώστας Σκαρπάρης ενώ στη συνέλευση παρευρέθηκε και ο Ε.Γ. της ΕΚΥΣΥ Λάρνακας Γιώργο Σωτηρίου.

Η Συνέλευση ασχολήθηκε ιδιαίτερα με το σοβαρό πρόβλημα που παρουσιάζεται εξαιτίας του τεράστιου χρέους του κράτους προς το ΤΚΑ το οποίο φτάνει τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ και απαίτησε από την κυβέρνηση επιτέλους να προχωρήσει στον καταρτισμό σχεδίου ώστε μέσα από τους ετήσιους προϋπολογισμούς του κράτους να καταβάλει ένα ποσό για σταδιακή αποπληρωμή του, όπως έγινε επί διακυβέρνησης Χριστόφια, με την καταβολή 200 εκατ. ευρώ για δύο χρόνια (σύνολο 400 εκατ. ευρώ) ώστε να δημιουργηθεί ένα πραγματικό αποθεματικό στο ΤΚΑ.

Τέλος, η Συνέλευση εξέλεξε νέα Τοπική Επιτροπή την οποία αποτελούν οι: Σταύρος Κασούμης, Γεώργιος Κωμοδρόμος, Κώστας Άσπρου, Ηλίας Γεωργίου και Βάσος Φωκά.

9/4/2024

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ