Οι συνταξιούχοι Κιτίου επικρίνουν την κυβέρνηση για έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια Συνέλευση της ΕΚΥΣΥ Κιτίου στις 4 Απριλίου όπου οι συνταξιούχοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα διαβήματα της Οργάνωσής τους για την επίλυση των πολλών και χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν,  από τον Γ.Γ. της Οργάνωσης Κώστα Σκαρπάρη. Στη συνέλευση, της οποίας προήδρευσε ο Τοπικός Γραμματέας Βάσος Ηρακλέους, παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν η Ε.Γ. του ΑΚΕΛ Λάρνακας Χρυστάλλα Αντωνίου, ο υποψήφιος Αντιδήμαρχος Κιτίου Νίκος Χατζημιχαήλ, ο κοινοτάρχης Σάββας Τταντής και ο Ε.Γ. της ΕΚΥΣΥ Λάρνακας Γιώργος Σωτηρίου.

Οι συνταξιούχοι επέκριναν έντονα την κυβέρνηση Χριστοδουλίδη για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην εξέταση των αιτήσεων   και των ενστάσεων για το επίδομα χαμηλοσυνταξιούχων ενώ απαίτησαν την κατάργηση του πέναλτι 12% στις συντάξεις όσων συνταξιοδοτούνται στο 63ο έτος της ηλικίας τους και τη λήψη ουσιαστικών και μόνιμων  μέτρων κατά της ακρίβειας αφού η διαβίωσή τους έχει γίνει δυσβάσταχτη. Απαίτησαν επίσης  χωρiς άλλη καθυστέρηση πρόγραμμα σταδιακής αποπληρωμής του πολύ μεγάλου χρέους του κράτους προ το ταμείο κοινωνικών ασφαλίσεων  με σταθερό ποσό σε ετήσια βάση μέσα από το κρατικό προϋπολογισμό , θέση που υπέβαλε η ΕΚΥΣΥ  επανειλημμένα .  Ταυτόχρονα εξέφρασαν έντονα παράπονα για το γεγονός ότι εδώ και χρόνια διαμαρτύρονται για το κόστος των φαρμάκων που πρέπει να λαμβάνουν για την υγεία τους και δεν καλύπτονται από το ΓΕΣΥ, αλλά η κυβέρνηση δεν δείχνει καμιά πρόθεση να τους απαλλάξει από αυτό.

Η Συνέλευση τέλος εξέλεξε τη νέα Τοπική Επιτροπή, την οποία αποτελούν οι εξής: Βάσος Ηρακλέους, Κυριάκος Χατζηκωσταντή, Λοίζος Αρτέμη, Στέλιος Χριστοφή, Δημήτρης Κυριάκου, Ανδρέας Πίπονα, Θεόφιλος Πίπονα, Παναγιώτα Αντωνίου, Χρυστάλλα Χατζηκωσταντή, Αφροδίτη Ηρακλέους, Μαρούλλα Σταύρου και Παρασκευού Παντελή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ